25 Ocak 2015 Pazar

Kuşlar yesin diye...


Kuşlar Yesin Diye 15 Dönüm Buğday Ekti

Gümüşhane'li genç işadamı Tahir Öztürk (28), kuşlar yesin diye köyünde 15 dönümlük boş tarlaya biçilmemek üzere buğday ekti.

Merkeze bağlı Boyluca köyü yaylası Ecel taşı mevkiinde ailesine ait 15 dönüm tarlaya buğday eken Öztürk, bölgede ekili tarla kalmadığından göç eden kuşların tekrar geri gelmesi için böyle bir girişimde bulunduklarını ve başarılı olduklarını söyledi.

Öztürk, özellikle keklik sesine hasret kaldıkları köyde ektikleri buğdayın başak verdiğini ve tarlayı biçmeyerek kuşların yemesi için bıraktıklarını belirterek, "Kuşlara ve seslerine olan hasretimizi yenmek için köyde atıl durumdaki 15 dönüm tarlaya buğday ektik. Bugünlerde buğdaylarımız hala başaklı halde ayakta duruyor. Biçmeyeceğiz de. Ekinler sayesinde kuşların tekrar geri dönmesi bizim için yeterli idi ve amacımıza da ulaştık. Şimdi doya doya keklik sesi dinliyoruz." dedi.

Kent merkezinde çeşitli ticari etkinlikler sürdüren genç işadamı Öztürk, kuşları avcılardan korumak için köyde sürekli akrabalardan birilerinin durduğunu ve önümüzdeki yıllarda da tarlaları ekmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Ekosistem için bu bilinçli insanların gerçekten çoğalması gerek...

Tarımsal Meslek Edindirme Derneği












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder